Bowlen, het is een sport die iedereen weleens heeft beoefend, en of u het nu vaak doet of niet, tips kunt u altijd wel gebruiken. Komt u binnenkort met een groep bij ons bowlen, of bent u van plan om een dezer dagen langs te komen voor een arrangement? De Oude Tol zet een paar tips voor u op een rijtje.

1. Begin goed

De manier waarop u staat is het begin waar alles om draait. De fundering moet goed zijn voor uw worp. Zet uw tenen de goede kant op, lichaam naar de kegels gedraaid, en gooien maar.

2. Nawijzen en houdt uw doel in het oog

Zorg ervoor dat terwijl u gooit, u altijd het doel in het oog houdt en de bal nawijst na uw worp. Begin met uw focus op de eerste rij en kijk daarna naar de kegels in de verte.

3. De worp

Duw uw arm naar voren tijdens de eerste stap, laat hem weer vallen langs u zij op de tweede stap, en zwaai uw arm voorwaarts op uw derde stap terwijl u de bal los laat en op uw linker voet doorglijdt. Simpel toch?

4. Oefenen

U mag best een paar keer voor u begint ‘droog’ oefenen zonder bal, zodat u gewend raakt aan de beweging en de focus. Wist u dat uw spieren een beweging onthouden na ongeveer 100 herhalingen? Komt u de volgende keer weer langs?

5. Reserveren

Wilt u zeker zijn van een plekje of komt u met een grote groep? U kunt uw arrangement of avondje uit ook reserveren. Wij zorgen er voor dat alles voor u klaar staat als u aan komt. U kunt dit ook in combinatie reserveren met een diner. Bekijk ons aanbod van arrangementen. Bel ons voor meer informatie op 0252 – 21 68 50.